Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов след клетвата на поредното служебно правителство не излезе пред журналисти в добро настроение - "Не се радвам на такива събития", сподели емоциите си той и обясни, че това трябвало да е извънредно събитие, а то станало като "за добър ден". Показателно е и за разпада на политическата класа.

Борисов поздрави президента и премиера за споделената отговорност. Част от селекцията на Димитър Главчев е на Румен Радев, отчете Борисов и подчерта, че Атанас Илков е номинация на държавния глава.

Ние и с Бойко Рашков (начело на МВР) побеждавахме, припомни Борисов и се отрече от Илков - именно при ГЕРБ е отстраняван Атанас Илков, припомни Борисов.

Лидерът на ГЕРБ изрази съжаление, че са "изгорили" Горица Грънчарова-Кожарева.

Радев ще следи чий е вътрешният министър Атанас Илков

Радев ще следи чий е вътрешният министър Атанас Илков

Въпреки че има правителство, политическата криза не е отминала

Вариант за споделена отговорност с Възраждане няма, стана ясно от думите му. Всички трябвало да си мерят приказките, ако не искат пак да се ходи на избори, по думите му.

Бойко Борисов мислил и върху измененията в Конституцията. Имаше текстове, които можеха да се напишат по-добре, смята вече лидерът на ГЕРБ.

Днешната Конституция е направена за високоинтелигентни, отговорни, системни партии, каза още Борисов. Трябваше да сме на висотата да е по-голяма домовата книга, призна той. Имаме 2-3 месеца да се учим, каза Борисов и посочи, че партиите трябва да се научат да споделят отговорността и за управлението след вота. Той посъветва и Пеевски да не плаши останалите партии.

До обяд беше при мен, следобед при ПП-ДБ, заяви Борисов, спомняйки си предишното Народно събрание. Но все пак Борисов заяви, че не съжалява за сглобката - "Това беше добро време за България".

Пеевски удивен, че всички партии са на колене пред Румен Радев

Пеевски удивен, че всички партии са на колене пред Румен Радев

А президентът е нарушил Конституцията