Кметът на София Бойко Борисов се срещна днес с президента на Израел Шимон Перес, съобщиха от Столична община.

По време на срещата в сградата на президентството в Йерусалим г-н Перес заяви, че е много впечатлен от София и определи българската столица като развит и едновременно красив град. „Управлявате града добре, личи си твърдата ръка. Най-хубавото е, че има баланс между развитието и околната среда", допълни Шимон Перес.

От своя страна Бойко Борисов изтъкна ролята на израелски инвеститори за реализирането на множество проекти в София и България и, че той като кмет на столицата ще продължи да съдейства в рамките на своите правомощия.

По време на разговорите кметът на София и президентът на Израел отчетоха, че предишната им среща е донесла успех и на двамата по време на избори. В края на срещата Шимон Перес пожела успех на г-н Борисов в по-нататъшната му работа и получи плакет - копие на златен поднос от тракийското съкровище.

В Йерусалим Бойко Борисов се срещна и с кмета на града Юри Луполиански, който прие поканата му да посети София следващия месец. По време на разговорите г-н Борисов и г-н Луполиански обсъдиха теми свързани с градската политика.

В края на срещата г-н Борисов подари на своя колега позлатен герб на София. Бойко Борисов е на посещение в Йерусалим за участие в 26-ата Годишна среща на кметовете по покана на кмета на израелския град.