Лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов е убеден, че няма да има правителство. "ГЕРБ категорично победи и ГЕРБ е длъжен да предложи правителство. Времето е за държавници и листопадите в другите партии не ни касаят, като се надявам в 13 ч. да има държавници, а не лидери, които се спасяват партиите на гърба на държава", коментира Борисов пред журналисти в Партийния дом .

"Ще изтърпим обидите, ще изтърпим всичко ,което кажат колегите, но ще се явим пред избирателите за да кажем да гласуват повече, за да не се получава повече подобно нещо", каза лидерът на ГЕРБ.

Борисов бе категоричен, че ГЕРБ няма да подкрепят втория мандат, а третият бил "имагинерен". "Не виждам врата за третия мандат, вие виждате ли я?", запита Бойко Борисов. Освен това в 13 ч. Борисов ще има възможност да изслуша партиите и мотивите, с които не искат да подкрепят правителството. И може би със същите мотиви ГЕРБ ще откажат подкрепа за правителство с другите мандати. Колегите от другите партии имат време да направят заключенията и да не тласнем страната към нови, нови, нови, нови и нови избори, подчерта Бойко Борисов.

Той не очаква отцепници да гласуват за проектокабинета на Росен Желязков. Бойко Борисов вижда и друга симбиоза - ПП-ДБ и "Възраждане" действат заедно.

Борисов не е разговарял с председателя на ДПС Делян Пеевски, а разчита на всички държавници за подкрепа на проектокабинета на Росен Желязков. Идеологиите вече ги няма, а всичко е възможно само в личния интерес, разочарован е той.

Борисов изтъкна, че държавата лети към нови избори, а тези, които вдигнат ръка срещу правителството, ще трябва да обяснят какво ново ще донесе поредния предсрочен вот. "Всички наши приятели, евроатлантически, както е модерно да се казва, подкрепят или не. Това е казано на нашите братски, сестрински и всички други партии", каза той.

Бойко Борисов отказа да коментира и скандала между почтения президент на ДПС Ахмед Доган и председателя на ДПС Делян Пеевски. Лидерът на ГЕРБ разговаря с изключения от ДПС Рамадан Аталай в кулоарите на Партийния дом. Как си?, попита го Борисов след днешните разкрития на Аталай за случващото се в ДПС. Добре съм, отговори му депутатът. Видимо Борисов не е притеснен от драмите в движението от последните дни

Борисов коментира и думите на президента Румен Радев от Гърция, че всички инфраструктурни проекти са загубени. Не само петролът, а и руската газ, с изключение на 1 млрд. газ от Азербайджан си тече и вече към днешна дата по 12 млн. кубика газ на ден през Кулата минава. Дори и тази лъжа, че не сме диверсифицирали източниците на природен газ е пълна лъжа, разкритикува Бойко Борисов медиите, че не обърнали внимание на дезинформацията за газа.

"Единственото печелившо в България се оказа "Балкански поток". Нито един инфраструктурен проект не е придвижен на йота", продължи да критикува Борисов.

"Величие" няма да подкрепи кабинета на Росен Желязков

"Величие" няма да подкрепи кабинета на Росен Желязков

Цялата парламентарна група ще влезе в пленарна зала, ще гласува "против"