ПП/ДБ приема като позитивен знак номинацията на Мария Габриел за премиер. Тя имала същите приоритети като вторите в НС. Тази позиция изрази пред Нова телевизия Явор Божанков от "Продължаваме промяната".

Има риск зад европейското лице на Мария Габриел да се разиграе старият български сценарий, заподозря той и изтъкна, че като нищо Бойко Борисов ще направи управление с ДПС и БСП. Вратата на ПП/ДБ остава отворена и зависи дали Борисов ще мине през нея, според депутата. Важно е кой ще крепи това правителство, изтъкна той.

ПП/ДБ няма да са декор на управление на Борисов и ДПС, по думите му. Не зная какво ГЕРБ искат, смята Божанков. По-голямото зло са нови избори и кабинет на ГЕРБ-ДПС-БСП. Ние сме спокойни в ролята на опозиция, изтъкна той. Решение депутатът вижда в едно служебно правителство на парламента.

ГЕРБ предлагат експертен кабинет за една година

ГЕРБ предлагат експертен кабинет за една година

Мария Габриел да го оглави, без коалиция с други партии

Оставката на Иван Гешев я искали хиляди хора и Висшият съдебен съвет не се задействал, но когато ГЕРБ и ДПС са я поискали, тогава и ВСС - също. Очевидно хората, които поставиха Гешев са започнали операция по неговото отстраняване, изтъкна още Явор Божанков. ПП/ДБ не се борят за смяна на Гешев със следващия Гешев, а искат дълбока реформа.

Донев с надежда за редовен кабинет, желае на Габриел успех в преговорите

Донев с надежда за редовен кабинет, желае на Габриел успех в преговорите

Премиерът иска дебат не за личността на Гешев, а за съдебната реформа като цяло