Подобни дебати в европарламента има за всички страни и това не е нещо историческо. Това коментира евродепутатът от ГЕРБ Андрей Новаков в студиото на БиТиВи в отговор на изказването на колегата си Елена Йончева.

Новаков се противопостави на тезите, които поставят Брюксел като класният ръководител, който "ще ни каже дали сме слушали или не".

Елена Йончева: Правителството да не си прави илюзии

Елена Йончева: Правителството да не си прави илюзии

В началото на октомври ЕП дебатира по върховенството на закона в България

"Създава се едно усещане, че извън София, големият брат някъде е седнал да заседава и трябва да видим дали ще ни поощри или ще ни накаже, в зависимост от това дали сме били послушни или не", каза Андрей Новаков. "Опитвам се да се сдържам, макар и иронията да напира в мен", коментира евродепутатът.

Според него българите трябва да имаме самочувствие на пълноправен член на ЕС.

Заседанието на Комисията за права и свободи, представено като изслушване, на което са привикали някой да му се скарат, всъщност по думите на Новаков е напълно рутинно. Критиките са полезни, но да го представяме като катаклизъм, след който България няма да съществува, това само ни потиска", смята евродепутатът.

Новаков бе категоричен, че оттук нататък механизъм за наблюдение ще има във всички европейски страни, а отделен доклад за България не се готви.

Евродепутати с различни интерпретации за заседанието на LIBE

Евродепутати с различни интерпретации за заседанието на LIBE

Емил Радев, Радан Кънев, Илхан Кючюк

Андрей Новаков разкритикува Елена Йончева, че, докато тя се опитва да опетнява името на страната ни в Европейския парламент, той се опитва да прокара и да защити спасителен план в ковид кризата.