Лидерът на партията Корнелия Нинова нападна Цветан Цветанов, който грубо засегнал Елена Йончева.

На редовния брифинг на БСП във вторник стана ясно, че депутатът Елена Йончева завежда дело срещу Цветанов. Ели има пълната ни подкрепа, до последно ще работим за чистото й име, каза соцлидерът. Атаката срещу Йончева била заради разкриването на корупцията по оградата с Турция.

Червените искат отговор от главния прокурор защо не им дава отговор докъде е стигнала проверката на ДАНС за корупцията по оградата. Ще има ли образувано досъдебно производство и ще спази ли прокуратурата сроковете си, интересува се Нинова.
Лидерът на социалистите пропомни, че още на 6 декември миналата година прокуратурата е обяснила, че в кратки срокове ще излезе с решение.

Корнелия Нинова "захапа" и Бойко Борисов, тъй като според нея той излъгал, че е изтеглил Истанбулската конвенция. Спорният документ още е разпределен по комисии в Народното събрание. Лидерът на БСП ще иска на утрешното заседание кабинетът да изтегли документа.

Соцводачът коментира и последния скандал в здравеопазването с искането за оставка на шефа на НЗОК от страна на здравния министър. Корнелия Нинова защити шефа на НЗОК Камен Плочев, който направил съвсем законно актуализация на бюджета на Касата.
Бойко Борисов трябвало да си подаде оставката, защото през януари премиерът изхарчил незаконно, по думите й, същата сума само че незаконно.

БСП иска незабавна актуализация на държавния бюджет и бюджета на НЗОК. Тези пари не били лични на Борисов, нито пък държавата му била бащиния, по думите на Корнелия Нинова. Ако бъде внесена оставката на професор Камен Плочев, червените няма да подкрепят тази оставка. Здравеопазването е в колапс, убедена е Корнелия Нинова. Тя настоява за сериозен дебат за състоянието на здравната система.

Елена Йончева е ядосана на Цветанов, задето казал, че тя е източвала КТБ. Господин Цветанов има опит в охулване, смята Йончева, която и припомни, че над шест пъти държавата е осъдена от съда в Страсбург заради лъжите на заместник-председателя на ГЕРБ.

Докладът на ДАНС за корупцията по границата бил разгромяващ и Елена Йончева настоя той да стане публичен. Къде е този доклад на ДАНС, пита Йончева. Стана ясно от пресконференцията на червените, че ако бъде отстранен Валери Жаблянов като заместник-председател на НС, левицата няма да излъчи друг на негово място. За войната между президент и премиер Корнелия Нинова изтъкна, че Румен Радев е избран като алтернатива на правителството. Хубаво за демократичния живот било, че Борисов има алтернатива. Нейната оценка е, че спорът между двамата е полезен, тъй като бил по принципни въпроси.