Ако в Народното събрание има подкрепа за кабинета Василев, БСП ще подкрепи програмата на бъдещото правителство. Това стана ясно от коментара на лидера на партията Корнелия Нинова след днешното заседание на Националния съвет на столетницата.

Ние сме удовлетворени от тази програма заради силния социално -икономически пакет, обясни Нинова. Сред тях са включени безплатни лекарства и учебници за деца, увеличаването на вдовишката пенсия, преизчисляване на пенсии и др. Ще продължат мерките за подкрепа за икономиката заради скъпия ток. Ще се положат дипломатически усилия за възстановяване на диалога с руската федерация.

Кирил Петков ще е част от проектокабинета

Кирил Петков ще е част от проектокабинета

Асен Василев призна, че няма съществен напредък

БСП запазва досегашните си постове и в същия състав. Решено е в по-стегнат ред да се вземат решенията в коалицията. Всички решения ще се вземат в коалиционен състав.

Ако няма подкрепа от поне 121 депутати мандатът няма да се реализира. Ако третият мандат отиде при левицата, БСП ще направи всичко възможно да състави правителство, защото по-важно било да има работещ парламент. Дали БСП ще получи още едно министерство, зависело от преговорите, които Асен Василев водел с депутати.

Пленумът на БСП между ще го бъде и няма да го бъде кабинета "Василев"

Пленумът на БСП между ще го бъде и няма да го бъде кабинета "Василев"

Повечето НС на столетницата отказат да коментират преди заседанието