ДПС подкрепя левицата за създаването на комисия по казуса "Боршош". 

Според нас случаят е по-скоро за прокуратурата, но доколкото касае подготовката на председателството на ЕС, може би ще трябва да се заеме и парламентът, коментира в Народното събрание Йордан Цонев.
Създаването на една такава комисия щяло да подмогне да се навлезе в проблематиката за подготовката ни за ръководството на ЕС.

Темата за председателството ни притеснява страшно много, сподели Цонев.

Обявихте война на президентската институция, гневна Нинова към ГЕРБ

Обявихте война на президентската институция, гневна Нинова към ГЕРБ

Според Нинова две лобита в ГЕРБ се борят кой да "открадне едни пари от едни плочки"

И той видя в случилото се в последните два дни война на лобита в ГЕРБ. Това, което четем е, че има и борба на лобита, и нарушения, лаконичен бе Йордан Цонев.

По-рано Спас Гърневски от ГЕРБ отрече в НДК да има корупция. Не съм забелязал, не само в този случай, а в нито един, да има някакви битки за надмощие, изтъкна той.

Припомняме, в понеделник директорът на НДК Мирослав Боршош беше уволнен от вицепремиера по председателството ни Лиляна Павлова с аргумент за нагласени обществени поръчки и съмнения за недобро управление на средствата. Боршош отрече обвиненията и заяви с пост във фейсбук, че отказва да работи под натиск и при условия.

На следващия ден обаче премиерът Бойко Борисов обяви, че ще го върне на поста му, а НДК ще премине под шапката на Министерство на културата.