Уволненият вчера директор на НДК Мирослав Боршош ще бъде върнат на работа. Това става ясно от съобщение на Министерски съвет за проведена работна среща при премиера Борисов, на която са изчистени противоречията за начина на управление на НДК.

На срещата е присъствал министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 Лиляна Павлова, която вчера освободи Боршош от длъжността. Също така е бил и министърът на културата Боил Банов, както и самият Мирослав Боршош.

На срещата е обсъдена работата на ръководството на НДК и са изчистени противоречията относно начина на управление на държавното дружество.

Боршош: Отказвам да работя под натиск и условия

Боршош: Отказвам да работя под натиск и условия

Така коментира уволнението си от министър Лиляна Павлова

Утре на заседание на Министерския съвет премиерът Борисов ще внесе за обсъждане проект на разпореждане за промяна на органа, който да упражнява правата на държавата в "НДК - Конгресен център София" ЕАД.

Предложението е той да премине от министъра за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 към министъра на културата, а Мирослав Боршош да бъде възстановен като изпълнителен директор и член на Борда на директорите на НДК.

ГЕРБ се скарали заради едните плочки, установи Нинова

ГЕРБ се скарали заради едните плочки, установи Нинова

Борисов провалял възможности за страната ни