Какво става в държавата? На път ли е правителството на Борисов да провали Председателството на България на Съвета на Европейския съюз?

С тези два драматични въпроси лидерът на БСП Корнелия Нинова коментира във фейсбук рокадите в ръководството на НДК, след като вчера директорът Мирослав Боршош беше уволнен, а днес стана ясно, че лично Борисов ще го предложи за връщане на поста му утре.

Корнелия Нинова заявява, че това председателство е огромна възможност за страната ни - не само да бъде водеща в разговора за бъдещето на Европа, но и да постави категорично въпроси от значение за българския народ и да настоява за тяхното решаване.

Досега не сме чули правителството на Борисов да има каквато и да е представа за политиките, които ще отстоява, посочва лидерът на БСП.

Според Нинова всичко по председателството е сведено до ремонта на плочките пред НДК, а днес и "заради едните плочки, пардон - заради едните обществени поръчки", в ГЕРБ са се скарали.

Борисов връща Боршош като шеф на НДК

Борисов връща Боршош като шеф на НДК

НДК преминава към Министерство на културата

Корнелия Нинова припомня, че над този скандал тежи изречението на Мирослав Боршош, че обществените поръчки се подписват под натиск и в условия, които не отговарят на закона, че цари хаос, който заплашва да провали председателството.

"Ето това е Борисов 3. Вътрешнопартийните битки за пари и обществени поръчки в ГЕРБ ще костват много на българските граждани и са срам за България пред Европа. Ние дадохме своята подкрепа за председателството, но не за това то да бъде използвано като параван за злоупотреби и кражби", заявява лидерът на БСП.