Обеден скандал си спретнаха ГЕРБ и БСП в парламента. Повод стана дневния ред.

Утре ще се гледат годишните доклади на КЕВР, КЗК, БТА. Именно отлагането на докладите за утре ядоса червените. Народните представители са тук и имат желание да работят, а вие отменяте точките, скочи Георги Свиленски.

Заместник-председателят на НС Явор Нотев обясни, че отлагането се налагало заради присъствието на членове на тези институции. Драгомир Стойнев пък скочи, че шефът на КЕВР Иван Иванов е в зала и може поне докладът на регулатора можел да бъде разгледан.

Това, че управляващите не можете да работите, и че утре нямате необходимите закони, така че да имаме достатъчно работа и да запълните деня, това е изцяло ваш проблем, ядоса се социалистът.

Десислава Атанасова от ГЕРБ пък отговори, че соцводачът Корнелия Нинова не е в зала и затова не било редно да се продължи с работата.
Очертава се опасна тенденция в това Народно събрание управляващите са неспособни да съставят дневен ред за два дена, отговори социалистът Филип Попов.

В това Народно събрание бързате да си тръгнете, каза той. Очевидно, че вчера се преработихте в кулоарите на Народното събрание, посочи Попов.