Депутатът и зам.-председател на парламентарната група на БСП Крум Зарков, каза пред БНТ, че те са готови да съдействат на здравния министър, за да може нивото на здравеопазването да бъде подобрено. Относно новоизбраните членове на изпълнителното бюро на БСП, той заяви, че всички те са избрани с мнозинство.

"Когато чуем, че здравеопазването ни не е било в такова състояние никога, и това аргументирано, значи че е наистина е сериозно. Въпреки, че съм от опозицията, пожелавам на здравния министър да се справи с проблема. Готови сме без предразсъдъци да разгледаме всяко негово предложение. В групата на БСП има изявени медици. Готови сме да търсим съдействие, консенсус и подкрепа по тази тема. Надявам се да е възможно", коментира Зарков.

По думите на Зарков, новоизбраните членове на изпълнителното бюро на БСП са избрани с мнозинство.

ГЕРБ губи подкрепа, нахъсва Нинова Националния съвет на партията

ГЕРБ губи подкрепа, нахъсва Нинова Националния съвет на партията

Критикува Патриотите за това, че се отказали минималната пенсия да стане 300 лв.

Според него, не било тайна, как се случват избори в една такава институция. Това били процеси на разговори и договорки .

"Именно за това предложихме, по изричното настояване на Корнелия Нинова, председателят да се избира директно от партийните членове. Предложението за заместник-председатели е изключителна отговорност на председателя. Той предлага, а националният съвет одобрява. Всичките предложения бяха приети с голямо мнозинство. Готови сме със състава на изпълнителното бюро и сме готови за много работа", допълва той.