Да бъде създадена парламентарна анкетна комисия, която да разследва откъде е натрупал капиталите си Бойко Борисов, докато е бил главен секретар на МВР.

Това предложи бившият шеф на службата за борба с организираната престъпност Тихомир Стойчев по време на среща на столичния соцактив с министъра на енергетиката и столичен соцлидер Румен Овчаров и с министъра на здравеопазването Радослав Гайдарски вчера.

Битката на Румен Овчаров срещу Бойко Борисов по скандала с Топлофикация е битка на цялата партия, посочил още Стойчев. Или тази битка ще бъде наша обща, или ще я загубим, заявил бившият шеф на ЦСБОП, аплодиран от социалистите.

По време на срещата било подчертано, че именно министър Овчаров е бил моторът за разкриване на злоупотребите в столичната Топлофикация, а кметът Бойко Борисов си е приписал заслугите затова.

Има напрежение с ДПС в смесените райони, а от страна на НДСВ кадрите се чувства естествен стремеж към партийна идентификация, е казал още лидерът на столичните социалисти Румен Овчаров по време на дискусията.

Той обобщил, цитиран от Дарик радио, че вече върви втори етап от атаката срещу кабинета, този път с медийни компромати срещу отделни министри, а в нея се включвали дори представители на коалиционния партньор НДСВ.

По време на сбирката Градският съвет на БСП е подкрепил единодушно повторната кандидатура на Георги Първанов за президент.