Левицата също е притеснена от сделката за ЧЕЗ. От трибуната лидерът Корнелия Нинова нападна "Гинка от Пазарджик" за сделката. Не живеем в дивашка държава, изтъкна тя, но предположи, че живеем в паралелна държава.

Има ли истинска държава и сега ли ще мълчим, попита Корнелия Нинова и продължи: Господин Сидеров, къде сте?
Нинова му припомни атаките на националистите срещу ЕРП-тата.

Соцлидерът иска държавата да си върне контрола върху ЕРП-тата. Това, според нея, е въпрос на национална сигурност. Нинова поиска Борисов между посещенията си в две държави да дойде в НС и да даде отговори дали кабинетът знае за сделката. Или имаме паралелна държава и паралелен премиер, или задкулисие, според нея.

Лидерът на БСП поиска Омбудсманът да вземе отношение по сделката, както и държавният глава да вземе позиция. Червените са загрижени за потребителите на ЧЕЗ, които са около 2 милиона души.

Не си даваме държавата, господин Борисов, нито на Гинка от Пазарджик, нито на който и да стои зад сделката, закани се Корнелия Нинова. Тя обяви , че левицата ще се бори за държавата.

От трибуната депутатът от ГЕРБ Делян Добрев я успокои, че в държавата има институции, които ще си свършат работата. Няма нужда да омаловажавате срещите на премиера, защото те не са просто вечери, защити герберът лидера си.
Не виждам защо трябва да се драматизира, каза Добрев и се обяви срещу одържавяване на дружествата. Нека от енергетиката не се опитваме да правим политика, настоя той.