Парламентарната група на БСП иска оставката на зам.-председателя на Народното събрание Емил Христов. Тази позиция представи червеният депутат Георги Свиленски редовния брифинг на партията във вторник. Искането за оставката на зам.-председателя на парламента е свързано с отказ да допусне до сградата на парламента протестиращи родители на деца с увреждания миналата седмица.

"Ако тези хора в държавната администрация не могат да се справят и да управляват държавата, а имат заблуждението, че могат, нека се оттеглят и да освободят постовете", призова Свиленски и посочи, че няма как да искаме да бъдем достойни членове на Европа, ако корупцията е навсякъде в държавата.

Охраната на НС спряла протестиращите вчера

Охраната на НС спряла протестиращите вчера

Зам.-председателят на НС Христов се извинява, не е той този, който пръв спира гражданите

Червеният депутат подхвана и темата за задържаните днес служители на ДАИ в Благоевград. "Как борим корупцията в министерството на транспорта" попита риторично червеният депутат по случай арестуването на 15 служители на ДАИ в Благоевград Той посочи, че те ще бъдат пуснати от съда, след което всичко се връща "по старо му".

Свиленски обяви митинг-протест срещу корупцията и лошото управление на държавата на 1 май.

Спецпрокуратурата нахлу в ДАИ-Благоевград
Обновена

Спецпрокуратурата нахлу в ДАИ-Благоевград

Има задържани

Той коментира и скандалът с Европейският младежки форум. "Вече тече четвъртият месец на Българското председателство на Съвета на ЕС и всички очаквахме да видим някаква полза от това. От БСП бяхме скептични, никой не очакваше, че България ще влезе в международните информационни агенции със скандала, а именно скандала с Европейският младежки форум.

Николай Берински, член на Съюза на младежкото БСП, коментира, че Луис Алварадо, президентът на форума, се е подиграл с труда на младата генерация изобщо. "Тази конференция беше учебникарски пример затова какво не е включване на младите хора в Европа", каза той и припомни, че един от приоритетите на Българското председателство е бъдещето на Европа и младите хора в него.

Саудитска Арабия - логичният избор за домакин на Европейския младежки форум

Саудитска Арабия - логичният избор за домакин на Европейския младежки форум

Вероятно критиката на Алварадо щеше да звучи на място, ако не бе смесена с няколко допълнителни критики към организаторите