От вчера отношението на Европа към България не е същото. Това заяви от трибуната на парламента червеният депутат Драгомир Стойнев.

От вчера отношението на Европа към България не е същото, подчерта той. Социалистът припомни последния доклад на ЕК, който констатира наличието на корупция в страната, но и тогава за управляващите докладът бил чудесен. От вчера има резолюция на ЕП, която ясно посочва виновника за тази корупция, изтъкна Стойнев и обясни, че виновникът за тази корупция и липсата на върховенство на свобода, за усвояването на европейските средства се намира в дясната част на пленарна зала, където седят депутатите от управляващото мнозинство.

Досега нито веднъж Европа не си е позволявала да посочва България с пръст, от вчера погледът на Европа е съвсем различен, притеснен в депутатът от БСП.

Анализът на вчерашния вот в ЕП показвал, че ЕНП остава в малцинство в ЕП.

Патриотите защитават европейските ценности от резолюции

Патриотите защитават европейските ценности от резолюции

ВМРО се противопоставя на ревизията, която тече в ЕП

Това поставя диагноза, защото нашата демокрация е болна, тази демокрация трябва да бъде излекувана, категоричен бе Стойнев.

Европа е с нас въпреки корупцията, смята той. За младите хора все още имало шанс да сбъднат мечтите си в страната ни, но не и с това правителство.

Затова социалистите настояха за оставката на кабинета.

Припомняме, вчера Европейският парламент одобри критичната резолюция за върховенството на закона в България с 358 гласа "за", 277 гласа "против" и 56 гласа "въздържал се". Във вота участваха 691 евродепутати.

По-рано през същия ден евродепутатите отхвърлиха внесените поправки за президента в резолюцията.

България не е черната овца на Европа, уверени в ГЕРБ

България не е черната овца на Европа, уверени в ГЕРБ

Управляващите имали подкрепата на спечелилата Европа

Предният ден пък текстът за Васил Божков, чийто случай се описваше без споменаване на името му и в който се твърдеше, че бизнесменът финансира продължаващите протести, беше оттеглен от вносителката - евродепутатката от Малта Роберта Мезоца.

На днешното заседание в парламента Тома Биков от ГЕРБ заяви категорично, че България не е черната овца на Европа.

От ВМРО пък се противопоставиха на ревизията на ценностите на Европейския съюз.