БСП настояват за изслушване на Глинка Комитов в парламента. За това настоя Драгомир Стойнев във връзка с оставката на управителя на НЗОК.

Драгомир Стойнев заяви, че е нормално д-р Комитов да представи своите мотиви пред депутатите, тъй като е избран от парламента. Стойнев коментира, че буди недоумение факта кой точно е депозирал оставката му в деловодството на парламента, след като д-р Комитов физически не е идвал в Народното събрание.

"Нека самият д-р Глинка Комитов да даде обяснение", настоя Стойнев. "Разбира се, че трябва да го изслушаме, трябва да разберем какви са му мотивите", заяви Стойнев.

На въпрос дали подозира, че д-р Комитов е поканен да си тръгне, Стойнев коментира: "Най-вероятно, но още по-подозрителното е, че по информацията, която получих той физически не е дошъл да си входира оставката".

Шефът на НЗОК подава оставка

Шефът на НЗОК подава оставка

Управителят на здравната каса д-р Глинка Комитов

"Искаме Глинка Комитов да дойде да обясни имало ли е натиск върху него, как е работил досега, защото в крайна сметка здравеопазването е доста чувствителна сфера. Ние имам огромни претенции към управляващите, но в крайна сметка някой трябва да обясни. Считам, че е и възпитано и нормално той да бъде тук. В крайна сметка е назначен от българския парламент и е хубаво наистина да чуем неговото обяснение", каза още Драгомир Стойнев.