Прокуратурата трябва да се самосезира и да провери дейността на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ). За това настоя народният представител от ПГ "БСП за България" Кристиан Вигенин по време на пресконференция във Варна.

По думите на Вигенин прокуратурата трябва да провери и какви точно и как са били обявявани обществените поръчки на Агенцията през последните няколко години, съобщи БНТ.

Прекратяват обществената поръчка за препаратите за чума
Обновена

Прекратяват обществената поръчка за препаратите за чума

Пробите ще се изследват в лаборатории в Европа

Червеният депутат беше категоричен, че ако държавното обвинение не се самосезира за проверка в БАБХ, то до няколко дни в деловодството на прокуратурата ще бъде внесен нарочен сигнал, който да задейства прокурорите.

Според Вигенин случващото се през последните седмици потвърждава позицията на БСП, че земеделският министър Румен Порожанов трябва да подаде оставка. Някой трябвало да понесе политическа отговорност за ставащото в БАБХ.

Очакват прокуратурата да се самосезира на действията на БАБХ

Очакват прокуратурата да се самосезира на действията на БАБХ

Д-р Пламен Пасков и Владимир Павлов

Естествено било и шефът на Агенцията по храните също да си ходи.

Депутатът каза още, че през следващия политически сезон в парламента трябва да бъдат взети мерки за отстраняване на пропуските в законодателството, защото сега нямало контрол върху дейността на БАБХ.

Сериозни грешки на БАБХ видя бившият земеделски министър  Мирослав Найденов

Сериозни грешки на БАБХ видя бившият земеделски министър Мирослав Найденов

Решенията на директора на БАБХ не могат да са еднолични