Правителството се храни от заразата и страха. Държавата абдикира от грижата за хората. Тази позиция изрази на брифинг лидерът на БСП Корнелия Нинова. 

Провал на извънредното заседание на парламента

Провал на извънредното заседание на парламента

Депутатите от ГЕРБ не се регистрираха

Властта и приближените се хранят от кризата, смята червеният водач. Левите смятат, че правителството в началото на кризата не е имало план за действие. По средата на кризата работят на принципа проба - грешка, смята Нинова. Това е поредната стъпка на едноличната власт, вървяща към диктатура, убедена е тя.

Социалистите пак внесоха искане за извънредно заседание малко след като извънредното заседание, свикано днес за изслушване на премиера Бойко Борисов, се провали.

Няма да се откажем, закани се Нинова.

Припомняме, днес в парламента трябваше да бъдат отчетени резултатите от предприетите мерки за ограничаване на разпространението на коронавируса. Извънредното заседание за отчитане резултатите се провали.

Борисов наредил на ГЕРБ да не се регистрират, според нея, тъй като депутатите на ГЕРБ правят само това, което той им каже. Затова и именно на премиера е отговорността.

За Корнелия Нинова важен е въпросът за парламентаризма и държавността. Днес Борисов даде пример, че за него такива думи не съществуват, смята червеният депутат.

Социалистката се обърна към българите: "Използват страха ви от болестта, за да скрият безсилието си срещу безработицата, срещу фалитите, срещу неясното бъдеще". Според нея хората се настройвали един срещу друг.

Обществото ни е разтърсено от смъртта на журналиста Милен Цветков, който бе убит на пътя от дрогиран младеж, каза още лидерът на червените. Тя припомни, че журналистът е критикувал властта и нееднократно е свалян от ефир. Лидерът на БСП иска максимално строго законодателство за дрогирани шофьори.

Тя припомни, че именно герберите са поискали намаляване на присъдите за такива шофьори. Веригата се късала в прилагането на законите, според Корнелия Нинова. Имало усещане за несправедливост в обществото, защото някои нарушители ползвали протекции от властта. А според социалистката трябвало да има непримиримост независимо от социалния статус. Тежка е загубата, която беше предотвратима, коментира тя смъртта на журналиста Милен Цветков.