"Ние не виждаме решение в нови избори. Приблизително същите политически сили в приблизително същата пропорция ще трябва да решат същите проблеми." Това заяви пред БНР депутатът от БСП Явор Божанков.

Според него съществува голям риск това да не са поредните избори, а страната да влезе в спирала от избори.

Божанков посочи, че БСП има ясна позиция. Партията ще направи всичко по силите си да състави правителство, ако получи третия проучвателен мандат, категоричен бе социалиста.

"Със сигурност няма да преговаряме с ГЕРБ и ДПС, няма как с тяхна подкрепа да се борим срещу модела на управление, който те олицетворяват. С независимите депутати, с ИТН, ПП и ДБ не сме прекъсвали диалога. БСП успя да запази в този мандат добрите си отношения с всички. Ако получим третия мандат, това ще е основният ни капитал, с който разполагаме - добрите отношения с всички партньори", каза още народният представител.

По думите на Божанков, ако се търси управление без ГЕРБ и ДПС то задължително ще бъде коалиционно. "Надявам се ПП да погледнат сериозно да погледнат на ситуацията, защото тя е сериозна. ИТН допуснаха тази грешка - подведоха се тогава и три пъти отидохме на избори, за да разберат, че желанието и реалността се разминават понякога", добави Божанков.

БСП държи на кабинет с третия мандат, за да не бъдем хвърлени в хаос, според Филип Попов

БСП държи на кабинет с третия мандат, за да не бъдем хвърлени в хаос, според Филип Попов

Има шанс за правителство на левицата, смята Проданов, гаранции за семействата и бизнеса за зимата иска Гечев