Няма да гласуваме в зала за поста на БНБ, в случая за кандидатурата на Любомир Каримански, тъй като не искаме да взимаме страна в конфликта. Това заяви депутатът Румен Гечев в студиото на Нова телевизия.

Няма да задълбочаваме раздора в коалицията и да гласуваме кандидатурата на господин Каримански, отсече Гечев.

От друга страна БСП нямат намерение да номинират човек за поста, тъй като са по-малкият партньор в коалицията. "Ще видим какво ще предложат нашите партньори."

Тошко Йорданов за стола в БНБ: Това е политически рекет

Тошко Йорданов за стола в БНБ: Това е политически рекет

Намекват, че едва ли не ние ще вземем и ще продължим на ГЕРБ

По думите на Гечев има два варианта - ако не се избере гуверньор тази седмица, на поста ще остане още време настоящият ръководител на Централната банка Димитър Радев, но теоретично е възможно да бъде предложен и нов кандидат, като втори вариант.

Има всякакви предизвикателства и кризи, през които трябва да преведем страната, и коалицията трябва да бъде стабилна. "Не можем да си позволим да внасяме допълнителен шум", обясни Гечев и се разграничи от "свредела", в който са се вкарали партньорите им.

Румен Гечев потвърди, че дори и Народното събрание да гласува военна помощ за Украйна, лидерът на БСП и министър на икономиката Корнелия Нинова няма да подпише за износ на оръжие и ще излезе от управлението, т.е. ще си подаде оставката. Това означава и БСП да излезе от управлението и коалицията да се разпадне. Гечев призова да се мисли разумно, никой да не вкарва страната както в братоубийствения конфликт в Източна Европа, така и в тази тежка ситуация в предсрочни избори.

Нинова се тревожи от сблъсъка Каримански - Гюров, няма да подпише за оръжия за Украйна
Обновена

Нинова се тревожи от сблъсъка Каримански - Гюров, няма да подпише за оръжия за Украйна

Цените и доходите са най-важните въпроси