Това, което правят Кирил Петков, Асен Василев и "Продължаваме промяната" е политически рекет върху "Има такъв народ" (ИТН), рекет върху МРРБ и върху всеки един шофьор и върху всеки един, който си изкарва хляба и храни семейството си.

Така председателят на ПГ на ИТН в парламента Тошко Йорданов коментира пред Министерския съвет решението на Андрей Гюров да се оттегли от номинацията за нов управител на БНБ.

Любомир Каримански е кандидат на ИТН за гуверньор на БНБ и от партията на Слави Трифонов настояват на кандидатурата.

Андрей Гюров оттегля кандидатурата си за БНБ

Андрей Гюров оттегля кандидатурата си за БНБ

ПП няма да подкрепят кандидата на ИТН

"Позволяват си да правят намеци, че едва ли не ние ще вземем и ще продължим на ГЕРБ. Това решение е на премиера, подкрепено от финансовият министър и текстът на решението е било регистрирано от премиера и говорителя на премиера", каза още Йорданов.

Като достойна и логична постъпка определи Владислав Панев оттеглянето на кандидатурата за БНБ от страна на Андрей Гюров, съобщи БГНЕС. Според него най-добре е да се върви към нова процедура. "Надали нещо кой знае колко лошо може да се случи в БНБ през следващите няколко седмици. "От "Има такъв народ" споменаха, че коалицията няма да се разпадне, ако Любомир Карамански не бъде избран за шеф на БНБ. Не мисля, че нещо се е променило", заяви Владислав Панев от "Демократична България" на влизане в Министерски съвет за участие в коалиционния съвет тази вечер. Той не конкретизира дали депутатите от ДБ ще гласуват кандидатурата на Каримански в Народното събрание.

В момента тече коалиционен съвет, на който се очаква да се вземат решения не само за кандидатурата на коалицията за БНБ, но и по други горещи въпроси като разплащанията за пътните строители, помощта за Украйна и разговорите с РСМ. Миналата неделя също се състоя такъв коалиционен съвет, след който нямаше официални изявления, а през седмицата се разбра и че съгласие по никакви въпроси всъщност не е постигнато.