"Г-жа Корнелия Нинова няма нужда от пиар, има достатъчно поводи да се изказва и да се чува". В това увери в сутрешния блок на БиТиВи депутатът от БСП Крум Зарков.

Зарков има чувството, че брифингите са доста повече от мерките. "Не можем да минем на управление с брифинги и да ръкопляскаме на всичко, което ни сведат от Министерския съвет. Има притеснение сред хората накъде вървим и как ще излезем от кризата", според червеният депутат.

Припомняме, че един от аргументите депутатите от ГЕРБ да не се регистрират и така да провалят извънредното заседание на парламента бе, че по този начин левите търсят възможности за изява.

Тепърва щял да се оценява и ефектът от мярката "60/40". Трябва много по-мощно и директно да се подпомагат хората, настоя Зарков и посочи, че трябва да се обсъди в парламента дали да се подкрепи, или не продължаването на извънредното положение след 13 май.

Зарков не знае дали Корнелия Нинова ще остане служебен лидер на социалистите, но уставът на партията постановява, че докато не бъде избран нов председател, този, който е на поста, ще извършва своите дейности. "БСП не може да остане без председател", категоричен беше той.

Крум Зарков не отговори на въпрос дали смята, че настоящият лидер на БСП ще бъде преизбран за нов мандат, а посочи, че първо трябва да се види кои ще бъдат кандидатите, да се проведе кампания за нов водач на БСП и по-достойният да спечели.

Червени депутати от Пловдив се разграничиха от Гергов

Червени депутати от Пловдив се разграничиха от Гергов

Апелират Гергов да се дистанцира от БСП...

Депутатът от БСП получил на имейла си и писмото от областния председател на БСП - Пловдив Георги Гергов, като не е разбрал повода и точно какво иска Гергов с това писмо. Според Крум Зарков в писмото не ставало въпрос за опозиционност или още по-малко за обединение, а за ясна позиция на управляващи, на опозиция и за намиране на най-добрите решения за гражданите.