"Времето за политика "проба-грешка" изтече и очакваме ясен план за извеждане на България от кризата". Това е щяла да каже лидерът на БСП Корнелия Нинова на министър-председателя Бойко Борисов, ако извънредното заседание в парламента се беше състояло, цитирана от bTV. 

Припомняме, че днес по искане на опозицията трябваше да има изслушане на премиера. Народните представители от ГЕРБ обаче бойкотираха заседанието, като не осигуриха кворум. От БСП обаче не се отказаха и пак внесоха искане за извънредно заседание на парламента. 

"Очевидно от парламентарна република се превръщаме в телевизионна, след като ни изпращат в студиата", коментира Нинова по повод думите на Менда Стоянова от днес.

Нинова определи бойкота на заседанието като удар по парламентаризма и правото на контрол на опозицията върху изпълнителната власт. Лидерът на БСП добави, че това е "поредната стъпка към диктатура".

Подигра се с много хора, които очакваха отговори на въпроси. По-трудно е да отидеш в директен сблъсък с политически опонент с аргументи. Предполагам, че третата причина е страхът от това, което ще се случи, изтъкна още Нинова.

Провал на извънредното заседание на парламента

Провал на извънредното заседание на парламента

Депутатите от ГЕРБ не се регистрираха

По думите й до тук от БСП са подкрепяли извънредното положение, но това, което е последвало, било хаос в решенията.

Хаос, който създава напрежение и несигурност у хората, допълни тя.

Червеният лидер е на мнение, че управлението разчита на всяване на страх, за да подчинява гражданите. Тя разкритикува правителството за спасителните мерки, които бяха обявени в последните седмици.

"В Европа и дори на Балканите се предлага безрезервна и безвъзмездна помощ на хората в беда. Да вземем например Сърбия - по една минимална заплата гарантират на всеки, който си е загубил работата, и по 100 евро на всеки пълнолетен гражданин", подчерта Нинова.

БСП не се отказват, пак свикват парламента

БСП не се отказват, пак свикват парламента

Това е поредната стъпка на едноличната власт, вървяща към диктатура

От БСП са щели да предложат алтернативен кризисен план, който да включва по една минимална заплата плюс осигуровки - 725 лв. общо, на тези, които са в неплатен отпуск и имат разходи.

Опозицията предлага част от средствата да постъпят след замразяване на временните проекти за модернизация на армията.

Да се замразят тези средства и да се пренасочат към бедни и засегнати от кризата, добави соцводачът.

Партията ѝ настоява и за пълен анализ на фактическото състояние на бюджета на държавата.

ГЕРБ бойкотира заседанието на парламента

ГЕРБ бойкотира заседанието на парламента

Менда Стоянова не знае какво ново ще каже Борисов след брифинга си