С кого би управлявала БСП и Корнелия Нинова? Такъв въпрос отправи в студиото на БТВ напусналият вчера парламентарната група и партията Красимир Янков и посочи, че БСП няма партньори, няма и международна подкрепа. Въпреки че в момента с Нинова начело всъщност БСП има повече депутати, не е била във властта и това е заради серията поражения на избори предишните години.

Той съжалява, че не е предложил Корнелия Нинова да бъде изключена от БСП за нарушения на устава. "БСП социалистическа ли е", пита още Янков, а според него партията е завила в посока, в която социалистите ще изпаднат. На конгреса думата "социализъм" не била изречена нито един път от Корнелия Нинова.

Червени депутати напускат ПГ на БСП

Червени депутати напускат ПГ на БСП

Шестима депутати стават независими, но остават социалисти

През последните четири години в БСП настъпила тежка трансформация, която довела до промяна с това, че социалистите се отдалечават от идейния си образ, смята и депутатът Николай Иванов. БСП все още няма готовност да управлява страната, а самата партия се превръща в лидерска, коментира Иванов в студиото на БНТ.

Трансформацията в БСП се изразява в едно тежко разделение между ръководството и най-близкия кръг. Различното мнение в БСП не се приема и всичко това намерило своя израз в прекия избор на лидер на партията, посочи той. Конфликтът между поколенията в партията ще доведе до намаляване на доверието в обществото. Има и белези за напрежение по оста Корнелия Нинова - Румен Радев, призна вече независимият депутат.

Станишев вън от Националния съвет на БСП
Обновена

Станишев вън от Националния съвет на БСП

Крум Зарков е спечелил най-много подкрепа

И Красимир Янков, и Николай Иванов бяха категорични, че напусналите вчера ПГ на БСП няма да подпомагат събирането на кворума в парламентарна зала от управляващите, нямало да гласуват в подкрепа на конституцията, предложена от ГЕРБ и инициативата за Велико народно събрание. По определени теми можело да гласуват с довчерашните си другари.

Нинова: След партията ще променим и България

Нинова: След партията ще променим и България

Соцводачът даде заявка за спечелване на парламентарните избори