"Алтернатива има". Това написа във Фейсбук лидерът на БСП Корнелия Нинова и репликата й бе цитирана от нейния пресцентър.

В поста се уточнява, че левицата внесе в парламента алтернативен бюджет за идната година. Тя критикува поведението на правителството на Борисов, посочвайки че в най-тежката криза управляващите са посегнали на най-уязвимите хора.

БСП обвини ГЕРБ, че осакатяват със закон хората с увреждания

БСП обвини ГЕРБ, че осакатяват със закон хората с увреждания

Майките от "Системата ни убива" протестират по време първо четене на закона за личната помощ

Вместо временни подаяния е нужно трайно решаване на проблемите чрез семейно подоходно облагане, безплатни детски градини, преизчисляване на всички пенсии, отпускане на необходимите средства за асистенти на хора с увреждания, отмяна на плоския данък върху доходите на физическите лица и запазване 10 процента корпоративен, болниците нетърговски дружества и намалено ДДС на лекарств, обясни алтернативния бюджет лидерът на опозицията.

БСП използват провала на кворума, за да защитят трудови права

БСП използват провала на кворума, за да защитят трудови права

Социалистите искат всяка сутрин в парламента да има изслушване на здравния министър

"Преди два дни управляващите вкараха в парламента Кодекса на труда и се опитаха да отнемат трудови права на работещите - тези, които произвеждат и осигуряват икономика, данъци, приходи и ще ни извадят от кризата", написа Корнелия Нинова.

По думите на Нинова и днес (при гласуването в парламента на Закона за личната помощ - б.р.) управляващите отнеха права на хора с увреждания.

"Навсякъде по света правителствата се опитват първо да помогнат на слабите и беззащитните. Само у нас в най-тежката криза властта удря първо тях. И винаги с едно обяснение - няма пари. Пари има, важно е обаче за какво се харчат", каза Нинова.

Първата работа на един държавник е да определи приоритетите и групите хора, на които да се помогне. Безспорно днес приоритетите са доходи и здравеопазване. И безспорно грижата за хората трябва да е ориентирана първо към най-нискодоходните групи - работещите бедни, младите семейства, пенсионерите, хората с увреждания, каза лидерът на левицата.

Над 2 млрд. лв. раздадени от джипката, изчислиха от БСП

Над 2 млрд. лв. раздадени от джипката, изчислиха от БСП

Димитър Данчев посочи, че 900 милиона лева са дадени за пътища