"Щастлива съм, че България днес е център на дискусията за двойните стандарти в храните. Изумена съм от въпросите на премиера Борисов: кой умник казва, че българското бебе харесва палмово масло и защо се държат така големите търговски вериги в България. Кой мислите, че е умникът, господин премиер? Ами Вие. Проверете колко пъти ГЕРБ гласуваха против закона за търговските вериги от 2012 г. досега. С него видите ли сме гонели чуждите инвеститори. А ние просто искахме да не увреждат здравето на българския народ с некачествени храни и да не убиват българското производство".

Борисов пита кой евроумник ни кара да живеем по-зле от аборигени

Борисов пита кой евроумник ни кара да живеем по-зле от аборигени

Всички потребители са с равни права, обясни Мария Габриел

Това написа в социалната мрежа "Фейсбук" лидерът на БСП Корнелия Нинова по повод думите на премиера.

Тя призова реторично Борисов да провери дали президентът Росен Плевнелиев е налагал вето върху този закон. "Наложи. Заради лобизъм в полза на големите. А кой нарочи БСП за антиевропейска партия, защото произнесох изречението: българският народ не е втора ръка в Европа, за да ни продавате втора ръка храна. Вие, господин премиер. Твърде дълго управлявате, за да помните такива подробности. Но ние ги помним. Надявам се и българите също."

Нинова иска правилата за качество на храните в ЕС да обхванат и други стоки

Нинова иска правилата за качество на храните в ЕС да обхванат и други стоки

Двойният стандарт при храните е задача, отговорност и лична кауза, коментира евродепутатът Неков

Нинова беше категорична, че утре БСП ще внесат за пореден път същия закон. Тя се закани на ГЕРБ дали и този път ще гласуват против. "Чакаме да видим как ще гласувате този път", отсече Нинова.