БСП внесе Закон за архивите за документите на ДС. Те искат да се закрие Комисията по досиетата. Искаме да преустановим тази практика избирателно да се обявяват за принадлежност едни или други лица, обяви на брифинг Жельо Бойчев.

Това не доведе до никакъв резултат, посочи той. Архивите трябвало да са обект на изследователско изследване, а не да се вадят избирателно досиета по избори. Искаме да говорим за бъдещето на страната си, а не непрекъснато да се връщаме в миналото, посочи червеният депутат.

ДПС брани комисията по досиетата

ДПС брани комисията по досиетата

Всяка партия носи отговорност за своите предложения

ГЕРБ говорят за миналото, атакува и Драгомир Стойнев. Управляващите чертаели разделителни линии. БСП искали работеща икономика. За нас комисията по досиетата е изчерпана, категоричен бе Стойнев. Младите се интересували от бъдещето.

С 3 милиона лева, колкото се дават на комисията, можело да се купят цветни учебници за всички ученици.

Тръпнете в очакване за номинацията в Комисията по досиетата

Тръпнете в очакване за номинацията в Комисията по досиетата

Така Антон Тодоров коментира решението си, че не желае да коментира собствената си номинация

За номинацията на Антон Тодоров, Стойнев я разтълкува, че Цветан Цветанов едно говорел в зала, а по друг начин се действало. След всяко изказване на Тодоров следвали скандали и разделение.

Държим на прозрачността и затова искаме да не се закрива комисията по досиетата, коментира и Цветан Цветанов номинацията на Антон Тодоров. Партията одобрява кандидатурата му. Заставаме зад него в зала, посочи още той.