Социалистите от Пловдив област избраха нов областен председател на мястото на Георги Гергов. Това е Емил Караиванов, който спечели срещу Атанас Петков, съобщават от пресцентъра на БСП. 

Областният съвет на БСП в Пловдив заседава онлайн. Участваха 76 души от 17 общини от областта, както и от шестте районни организации в града. В онлайн заседанието взеха участие и членовете на Националния съвет на партията и депутатите от региона.

Георги Гергов изключен от БСП

Георги Гергов изключен от БСП

Събрани са необходимите подписи

След онлайн заседанието беше проведено тайно гласуване. Областният съвет избра за председател д-р Емил Караиванов. 52-годишният социалист е два мандата кмет от 2011 г. до 2019 г. на Асеновград.

Той е лекар със специалност неврология, притежава и магистратура по здравен мениджмънт. След завършването си е работил в Спешна помощ-Асеновград като лекар и управител на Медицински център. Работил е в Неврологично отделение на МБАЛ" Пловдив", бил е заместник-изпълнителен директор на "МБАЛ Пловдив" и заместник-директор и невролог в болница "Св. Мина" Пловдив. Д-р Караиванов има и два мандата като общински съветник в община Асеновград.

Пловдивските социалисти влязоха в централата на БСП в подкрепа на Георги Гергов

Пловдивските социалисти влязоха в централата на БСП в подкрепа на Георги Гергов

По думите им една от причините за изключването му е, че не се поддава на влиянието на централното ръководство

Припомняме, че преди два дни стана ясно, че Националният съвет на БСП е изключил Георги Гергов от партията. 

По този повод пловдивските социалисти влязоха в централата на партия в София, за да изразят подкрепата си към него.