След изключването на Георги Гергов от БСП пловдивските социалисти групово влязоха в централата на партията на "Позитано" 20, за да искат отговори от ръководството, съобщи bTV.

Те обявиха пълна подкрепа за градския лидер, който бе изключен от партията.

"Тук сме, за да внесем позицията на Градския съвет на БСП срещу решението на Изпълнителното бюро, което е противоуставно, за освобождаването на Георги Гергов като член на партията", заяви Георги Търновалийски.

Георги Гергов изключен от БСП

Георги Гергов изключен от БСП

Събрани са необходимите подписи

"Георги Гергов е член в Пловдив, вече не е член на Националния съвет и той не може да го изключва. Не може човек, който заявява, че ще работи по устава, според правилата и законите и да иска да управлява тази държава, тежко да потъпква собствения си устав", каза още той.

Според него причините за изключването на Гергов са няколко. Една от тях е, че е независим и не се поддава на влиянието на централното ръководство и има собствено мнение.

"Георги Гергов е и руски консул и подозирам, че тук също има някаква причина, но това е една друга голяма тема", допълни Търновалийски.

Гергов: Нинова трябва да си ходи, вредна е за партията и за България
Обновена

Гергов: Нинова трябва да си ходи, вредна е за партията и за България

Столетницата избира лидер на 12 септември

Припомняме, един от основните скандали между лидера на БСП Корнелия Нинова и лидера на БСП-Пловдив Георги Гергов бе за т.нар. Дупка във Варна. През 2018 г. правителството даде 43 млн. лева на община Варна да закупи имота, който бе собственост на синовете на политика Георги Гергов. Тази сделка предизвика бурни реакции както в БСП, така и в другите партии.

Нинова заяви, че това е сделка на задкулисието.

Гергов дълги години управляваше и Пловдивския панаир.

На 30 октомври 2018 г. лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че иска подсъдимите олигарси да седнат до подсъдимите политици.

Свиленски изпрати подкрепящите Гергов да протестират пред централата на ГЕРБ

Свиленски изпрати подкрепящите Гергов да протестират пред централата на ГЕРБ

Наплив на нови социалисти след изключването на Гергов