Имаме политическа позиция на изпълнителното бюро на БСП - нашите общински съветници в общинския съвет на Варна да не подкрепят тази сделка.
Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова за предложението на кмета на Варна Иван Портних общинският съвет да купи за над 43 млн. лева 100% от акциите на "Централен универсален магазин Варна" АД. Дружеството се представлява от Тодор и Цветомир Гергови - синове на Георги Гергов, който е лидер на областната организация на БСП в Пловдив.

БСП се разлюти на Георги Гергов заради апетитна сделка с ГЕРБ

БСП се разлюти на Георги Гергов заради апетитна сделка с ГЕРБ

Разграничават се от сделка за терен, собственост на дружество на Гергов

На въпрос - защо един кмет се занимава с такива покупки, Нинова отговори: "Той да каже". Тя веднага допълни: "Оценявам го като част от задкулисието, от това да смесваш политика с бизнес и да се харчат обществени ресурси за частни интереси".

Гергов захапа Нинова, че не е алтернатива на Борисов

Гергов захапа Нинова, че не е алтернатива на Борисов

Не вярва в позицията: "Силни сме, когато сме сами"

Осъждаме сделката, тъй като по информация, включително и от нашите съветници, тя е на завишена цена. Те изпълниха това политическо решение - не подкрепиха Общинския съвет, включително и когато гласуваха, заяви Нинова.

По думите й, парите за тази сделка са обществени средства на всички българи, те се плащат от бюджета. За това не я намираме за удачна и за правилна.

Запитана дали на мястото ще има търговски център, лидерът на БСП каза, че няма представа. Това трябва да каже кметът, както и общинските съветници на ГЕРБ, както и правителството на Борисов, които вчера спешно отпуснаха тези пари, каза Нинова.

За Гергов БСП са аут, а не алтернатива

За Гергов БСП са аут, а не алтернатива

Обвинява Нинова за загубата на изборите и предвижда интересни неща през есента

"Тъй като сме малцинство в общинския съвет във Варна нямаме други механизми освен гласуването "против". Не сме в мнозинство, за да обърнем това гласуване, изразихме официална политическа позиция, допълни Нинова.