Новото мнозинство в Общинския съвет в Пловдив ще ревизира незаконни и корупционни решения на предишното мнозинство, каза за БНР председателят на местната организация на БСП Захари Георгиев.

В близките дни БСП ще решава дали да се включи в управлението на града на тепетата, но това няма да стане на всяка цена.

Предстои отговора на БСП дали ще се ангажира да се включи в управлението на Пловдив, заяви ловдивският лидер на партията Захари Георгиев, цитиран от Радио Пловдив.

По думите му "БСП спря една авантюра на ГЕРБ в Пловдив да се подмени местната изпълнителна власт с един триумвират от ГЕРБ, ДСБ и СДС с комитети и комисари, оглавени от тях".

Важно е да се знае каква е конфигурацията в Общинския съвет, защото се правят грешки в това отношение, заяви той и настоя, че никой, дори и ГЕРБ не е спечелила мажоритарно изборите в Пловдив, с изключение на мажоритарно избрания кмет Славчо Атанасов.

По думите му, БСП се стреми към спечелването на следващите избори в града, защото има какво да покаже в управлението и то не само за преодоляване на възникналите проблеми, а да се мисли изпреварващо за развитието на Пловдив.

Припомняме, че с подкрепата на БСП за председател на Общинския съвет в Пловдив беше избран Илко Илиев от ВМРО, след като от поста беше отстранен Йордан Кюмюрджиев от ГЕРБ.