БСП няма да подкрепи втория мандат на ДПС. Това заяви на пресконференция Атанас Зафиров, временен лидер на столетницата.

Той обаче очаква от ДПС да търсят по-широко съдействие с останалите партии.

Левите са готови да разговарят за третия мандат, независимо кой ще е носител, за да се търсят пробългарски решения. Третият мандат е кризисен, надпартиен, заяви той.

Вече текат и срещите за ляво обединение. На 12 юли ще има широка кръгла маса на леви хора с тема революция на лявото. Зафиров се надява на няколко големи леви срещи и на Бузлуджа ще бъде приет меморандум за единно действие. Френският модел на ляво обединение, според него, може да бъде приложен и у нас.

БСП в драматична ситуация очакват третия мандат

БСП в драматична ситуация очакват третия мандат

Виждането на социалистите е, че трябва да има кабинет на националното спасение

Не е нормално парламентът само да прави изслушвания на министри, критикува Борислав Гуцанов. Затова БСП внася предложение за замразяване на продажбата на ядреното оборудване на АЕЦ "Белене". Още повече, че имаме проблем с АЕЦ "Козлодуй", според него. Парогенераторите за втората атомна централа са почти същите като за първата, по думите му.

Червените искат да се обсъдят и средствата по ПВУ. Партията е притеснена, че са усвоени едва 10% от предвидените за страната ни.

БСП няма проблем с регистрацията на новото ръководство, каквато информация излезе. Няма отказ, няма дилема, няма обсъждане, подчерта той. Нищо извънредно и нищо изключително не се случва в БСП, категоричен е Атанас Зафиров.

Във вътрешен план върви план на консолидация и мобилизация в БСП.

Решенията на Националния съвет се изпълняват, доволен е той. Подготовката за Бузлуджа също е в ход и Зафиров очаква най-силния събор за последните 10 години.

Младежите от БСП остро осъждат ареста на шефа на Русофили-Пловдив. В България имало 3 милиона русофили. Борислав Гуцанов се обяви против силовия начин на задържане на хора.

ГЕРБ не дават подкрепа за втория мандат, за третия също

ГЕРБ не дават подкрепа за втория мандат, за третия също

Предложения за втория и третия мандат без разговори с нас е политически инат