В БСП са убедени, че Румен Радев ще им даде третия мандат. Това стана ясно от коментара пред медиите в Партийния дом на председателя на ПГ Борислав Гуцанов.

Президентът трябва да реши на кого ще го даде, припомни той. Ако го даде на левицата червените ще се съберат на пленум, за да решат какво да сторят.

Нашето виждане е, че трябва да има кабинет на националното спасение, на националното съгласие, експертен кабинет, каза още Гуцанов. Ситуацията е изключително трудна, бих казал драматична, коментира още червеният депутат.

Ние сме свидетели на разпад на държавността, подчерта той. По-добре е да има редовен кабинет на широка база, е мнението на Гуцанов.

Социалистът е оптимист: Смятам, че ще получим такъв мандат.

Борислав Гуцанов засегна и темата за участието на страната ни на Срещата на върха на НАТО, като повтори, че тезата, че президентът е трябвало да бъде на стената на върха на НАТО. Не може служебен кабинет да ни представлява, но БСП приема мотивите на Радев да не отиде на срещата на върха на НАТО. България трябва да стои, колкото се може по-далеч от този конфликт. Мирът е ключът, а не войната, подчерта Борислав Гуцанов. Ние трябва да сме за мир и мирни преговори, по думите му.

По-сериозно като държава сме щели да изглеждаме, ако поддържаме позицията за мирни преговори между Украйна и Русия.

ИТН готова за третия мандат, за да даде алтернатива на българите

ИТН готова за третия мандат, за да даде алтернатива на българите

От партията все още не са говорили с никого за третия мандат