Изпълнителното бюро на БСП не подкрепя искането за оставка на Валери Жаблянов. Това стана ясно след спешна среща на "Позитано" 20 след като днес скандалът от вторник вечерта намери продължението си отново в пленарна зала.

От ГЕРБ повторно изразиха възмущението си от изявлението на социалистите по повод на организирания Луковмарш този уикенд, в което обръщение към премиера Борисов Народния съд се определя като "едно необходимо и неизбежно военновременно правосъдие". По-късно на сайта на БСП позицията беше "редактирана" и съответното изречение премахнато.

"Другарски съд" на Позитано 20 заради Народния съд на Жаблянов
Обновена

"Другарски съд" на Позитано 20 заради Народния съд на Жаблянов

От ГЕРБ поискаха оставката на Жаблянов

По-рано днес в Народното събрание от името на ПГ на ГЕРБ Тома Биков поиска оставката на Валери Жалянов и постави ултиматум това да стане в рамките на работния ден.

От ГЕРБ скочиха заради определението за Народния съд в позицията на БСП за провеждането на Луковмарш, която позиция обаче се оказа само на Валери Жаблянов.

БСП зове Борисов да се изправи срещу реабилитацията на фашизма

БСП зове Борисов да се изправи срещу реабилитацията на фашизма

Решенията на Ньойския договор - неприемливи, но не са случайни и имат своите основания

След "другарския съд" на "Позитано" 20 Кирил Добрев заяви пред медиите, че Изпълнителното бюро не подкрепя едно искане за оставката на зам.-председателя на парламента.

БСП има позиция от 1991 г., която гласи следното: "Като приема политическата отговорност на своята предшественичка за допуснатите от нея грешки и деформации, БСП се извинява на всички граждани на страната, включително и на партийните членове, които през този период бяха незаконно, необосновано или несправедливо репресирани, тероризирани или унижавани." Досега не е имало партиен орган, който да преразгледа или да направи друга позиция.

По този повод ИБ на БСП не подкрепя исканата от ГЕРБ оставка. Няма основание за нея и в правилника на Народното събрание.

Смятаме, че дневният ред на обществото е съвсем друг и различен.