Ръководството на БСП се събра спешно на "Позитано" 20 за казуса с Валери Жаблянов. Едва ли обаче ще има санкция за заместник-председателя на Народното събрание. Тезата на червените е, че той е изказал лично, а не партийно мнение.

В партийната централа заседават ръководството на Парламентарната група и Изпълнителното бюро на БСП.

Припомняме, от ГЕРБ скочиха заради позицията на БСП за провеждането на Луковмарш, която позиция обаче се оказа на Валери Жаблянов

По-рано днес в Народното събрание от името на ПГ на ГЕРБ Тома Биков поиска оставката на Валери Жалянов и постави ултиматум това да стане в рамките на работния ден.

БСП зове Борисов да се изправи срещу реабилитацията на фашизма

БСП зове Борисов да се изправи срещу реабилитацията на фашизма

Решенията на Ньойския договор - неприемливи, но не са случайни и имат своите основания

Поведението на Валери Жаблянов е неприемливо и несъвместимо с поста зам.-председател на Народното събрание, категоричен бе депутатът от ГЕРБ. Валери Жаблянов не за първи път коментира по циничен начин събития, които са нанесли тежки рани върху голяма част от българското общество, според него.

Валери Жаблянов не вижда основание да подава оставка

Валери Жаблянов не вижда основание да подава оставка

ГЕРБ изкарвали всички жертви на комунизма мъченици, недоволен Симов

Депутатът от ГЕРБ Спас Гърневски доведе в Народното събрание представители на съюза на репресираните, които също поискаха оставката на Жаблянов.

Спас Гърневски се противопостави на опитите за оправдаване на Народния съд, с които се поругават паметта на жертвите на комунистическия режим.

И репресирани поискаха оставката на Жаблянов

И репресирани поискаха оставката на Жаблянов

Според Спас Гърневски се правят опити за оправдаване на Народния съд

Самият Жаблянов обаче не вижда основание да подава оставката си като зам.-председател на НС. ИБ на БСП има официална позиция, аз имам мое лично мнение, сподели пред медиите той в лаконичен коментар по казуса.

Според него има различни мнения в обществото за Народния съд и тоталитаризма, а Народният съд е исторически факт.

В международни документи съдът бил определен като задължителен.

Валери Жаблянов бе защитен и от депутата Александър Симов. Според Симов не може да се наказва правото на един депутат да има собствено мнение по някои исторически процеси. Народният съд наказва и хора, които вкараха България в коалиция с Хитлер, припомни червеният депутат.

Позицията на Патриотите този път беше по-умерена. Патриотите не одобряват поведението на Валери Жаблянов. Не сме обсъждали в парламентарната група искането на оставка на Валери Жаблянов, коментира Станислав Станилов.

"Ако е призован да си даде оставката, не е задължително да я даде. Ако неговата партия реши да го изтегли от това място, това е друг въпрос", посочи атакистът. ГЕРБ не са доволни от изказването и поведението на Валери Жаблянов, изтъкна Станилов.

ГЕРБ обвиниха БСП в ценностна атрофия и биполярност

ГЕРБ обвиниха БСП в ценностна атрофия и биполярност

Излизат с декларация срещу позицията на Позитано 20 срещу Луков марш.

Припомняме, че и вчера премиерът Бойко Борисов коментира пред камерата позицията на БСП, но каза, че ще подмине този проблем.

Във вторник чрез медиите бе разпространена тази позиция на БСП, която призовава Борисов да спре провеждането на Луковмарш като реабилитация на фашизма, но оценката за Народния съд след 1944 г. беше формулирана като "едно необходимо и неизбежно военновременно правосъдие". По-късно на сайта на БСП позицията беше "редактирана" и съответното изречение премахнато.