ГЕРБ поискаха оставката на зам.-председателя на Народното събрание Валери Жаблянов. Герберите настояха той да понесе политическа отговорност.

Ако исканата оставка не бъде подадена в рамките на работния ден, още утре в 9.00 часа народните представители от ГЕРБ ще започнем събиране на подписи за официално искане на оставката му като зам.-председател на парламента, закани се Тома Биков.

Валери Жаблянов бил автор на скандалната фраза, поместена в официална позиция на БСП, според която "Народният съд" е "необходимо и неизбежно правосъдие". Приветстваме решението на ръководството на БСП да оттегли тази оскърбителна за целия български народ теза от официалния си документ, заяви Биков.

Валери Жаблянов не за първи път коментира по циничен начин събития, които са нанесли тежки рани върху голяма част от българското общество, според него. Поведението на Валери Жаблянов е неприемливо и несъвместимо с поста зам.-председател на Народното събрание, категоричен бе депутатът от ГЕРБ.

Борисов: Народният съд не е нещо хубаво, но ще подмина думите на БСП

Борисов: Народният съд не е нещо хубаво, но ще подмина думите на БСП

Няма да има рокади в кабинета...

До медиите е разпространена и Декларация на ПГ на ГЕРБ:

От изявления на представители на ПГ на БСП, вчера стана ясно, че заместник-председателят на Народното събрание Валери Жаблянов е авторът на скандалната фраза, поместена в официална позиция на социалистическата партия, според която т. нар. Народен съд е необходимо и неизбежно правосъдие.

Приветстваме решението на ръководството на БСП да оттегли тази оскърбителна за целия български народ теза от официалния си документ. В същото време припомняме, че господин Жаблянов не за пръв път коментира по циничен начин събития, които са нанесли тежки рани върху голяма част от българското общество. Само преди две седмици, господин Жаблянов се опита да осуети отдаването на почит с едноминутно мълчание към жертвите на тоталитарния режим.

За ПГ на ГЕРБ поведението на господин Жаблянов е неприемливо и несъвместимо с поста зам.-председател на Народното събрание. ПГ на ГЕРБ призовава господин Жаблянов да понесе политическа отговорност за тези свои действия, като подаде оставка от поста, който заема. Ако исканата оставка не бъде подадена, още утре в 9.00 часа сутринта, народните представители от ГЕРБ ще започнем събиране на подписи за официално искане на оставката на Валери Жаблянов като зам.-председател на парламента.

ГЕРБ обвиниха БСП в ценностна атрофия и биполярност

ГЕРБ обвиниха БСП в ценностна атрофия и биполярност

Излизат с декларация срещу позицията на Позитано 20 срещу Луков марш.