Спас Гърневски от ГЕРБ доведе репресирани в Народното събрание заради изявлението на БСП във връзка с Луковмарш, което обаче в последствие се оказа само на Валери Жаблянов, а ръководството на партията се разграничи.

Според Спас Гърневски се правят опити за оправдаване на Народния съд. Поругавала се паметта на жертвите на комунистическия режим. България изгубила 30 000 души заради тоталитаризма, заяви Гърневски. Един цял стадион избит без съд и присъда заради комунистическото зло, коментира той.

Репресирани пък излязоха с писмо до председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, в което изразяват възмущението си от поведението на БСП и Валери Жаблянов. БСП показали престъпния си генезис.

Ще се борим така, че тази оставка да стане факт, закани се Спас Гърневски.

ГЕРБ поискаха оставката на Жаблянов заради оценката за Народния съд

ГЕРБ поискаха оставката на Жаблянов заради оценката за Народния съд

Зам.-председателят на НС бил авторът на фразата, че Народният съд е необходимо и неизбежно правосъдие

Припомняме, по-рано днес в Народното събрание от името на ПГ на ГЕРБ Тома Биков поиска оставката на Валери Жалянов и постави ултиматум това да стане в рамките на работния ден.

Поведението на Валери Жаблянов е неприемливо и несъвместимо с поста зам.-председател на Народното събрание, категоричен бе депутатът от ГЕРБ. Валери Жаблянов не за първи път коментира по циничен начин събития, които са нанесли тежки рани върху голяма част от българското общество, според него.