БСП ще настоява минималната работна заплата да се увеличи от 710 на 750 лв. от 1 юли, настоява и за необлагаем минимум в рамките на една минимална работна заплата, за което и не намира подкрепа в коалицията, и трето - 0% ставка ДДС на хляб и хлебни изделия. Това обявиха социалистите на пресконференция днес.

Депутатът Георги Свиленски коментира обявените вчера антиинфлационни мерки на правителството като добри, уточни обаче, че партията дава подкрепа, но все още настоява за отпадане и на максималния размер на пенсиите. Исканията на левицата са също компенсациите за ток и горива да влязат веднага, тъй като такива са очакванията на бизнеса.

Борислав Гуцанов добави още искания на БСП: таван на цената на газа на нивата в момента, а повишението да се поема оттук-насетне от държавата; водене на преговори с всички възможни доставчици на "Газпром" за добра цена на газа; Закон за свръхпечалби - не само за производителите, но и за търговците, като 15% да е таванът на печалбите; украинските стоки да преминават през пристанищата - зърно, слънчоглед, олио чрез промяна в закона, за да има износ и печалба за българските пристанища и държава.

Илияна Йотова иска да види средносрочния план на правителството

Илияна Йотова иска да види средносрочния план на правителството

Тревожно е, че политическите проекти и PR образите изместват партиите

От БСП са категорични, че подкрепят мерките на кабинета Кирил Петков. За депутинизация на страната, каквото е искането на ДБ, Георги Свиленски коментира, че гражданите не я искат, а посочват инфлацията като основен проблем.

По въпроса за критиките на лидера на ИТН Слави Трифонов - от БСП коментираха, че за тях няма проблем качеството на диалога и всяка седмица има срещи на коалиционния съвет, както и решения, не те невинаги "задоволяват парламентарните групи".