БСП остават с двама депутати по-малко. БЗНС "Александър Стамболийски" напуска коалиция "БСП за България", съобщава НоваТВ.

Дни преди гласуването на внесения от левицата вот на недоверие, редиците на социалистите оредяват, лидер на напускащият партньор от БЗНС е Спас Панчев.

Вчера на партиен конгрес е взето това решение, но мотиви за него не са съобщени. Левите земеделци имат двама депутати в БСП, самият Спас Панчев и Димитър Георгиев.

Народните представители на левицата намаляват до 78. "Позитано" 20 коментира, че земеделците се държат некоректно и БСП ще реши какво да прави на заседание в понеделник.

БСП внесе втория вот на недоверие

БСП внесе втория вот на недоверие

Той е за сферата на сигурността и МВР

"Продължава едно такова отношение на голямата партия в коалицията, като че ли другите партии са длъжни само да гласуват и няма място те да участват по друг начин", коментира пред БНР Спас Панчев.

"Ние сме подписали предложението за вота на недоверие и ще го гласуваме така, както гласува парламентарната група на Коалиция "БСП за България", представителите на земеделския съюз ще подкрепят внесения вот на недоверие обясни Панчев.

Той допълни, че решението за напускане на коалицията е продиктувано от желанието формацията да се яви самостоятелно на местните избори и от пренебрежителното отношение на БСП към малките партньори.

ДПС подкрепят вота, "Воля" слуша аргументите

ДПС подкрепят вота, "Воля" слуша аргументите

Ако изкарат нещо реално, може да преосмислим решението си, заяви Марешки

Пирпомняме, още когато обявиха намерението си да внесат вот на недовериекъм правителството, от БСП заявиха, че няма да търсят предварително политическа подкрепа от други партии в парламента.

Намерението бе обявено след трагичния инцидент с военни пилоти, когато при катастрофа двама загинаха, а трети бе ранен.

От ДПС обявиха, че ще подкрепят вота на недоверие като опозиция, но виждат и други смислени теми като здравеопазването.

Вотът на недоверие - неуместен, оцени Цветан Цветанов

Вотът на недоверие - неуместен, оцени Цветан Цветанов

Червените показвали устойчивост в поведението си