БСП се управлява еднолично. Всички тенденции за това са налице - вземат се решения, които не могат да минат през органите на партията и да стигнат от членовете и ръководните дейци. Това заяви бившият председател на левицата Михаил Миков пред bTV.

Според Миков в момента се нарушават принципите на колективното ръководство на БСП, което е и известно в партията. Като пример бившият червен лидер посочи вота на недоверие. Темата не била обсъждана на националния съвет на социалистите.

Миков е категоричен, че тези политически действия се решават само в тесен кръг, в който влизали лидерът Корнелия Нинова и още няколко души около нея.

Гергов захапа Нинова, че не е алтернатива на Борисов

Гергов захапа Нинова, че не е алтернатива на Борисов

Не вярва в позицията: "Силни сме, когато сме сами"

"Наблюдават се отношения с големи организации - Хасково, Казанлък например, където се фаворизират близки и предани хора на ръководството. Друго организации пък затъват - Монтана например", категоричен бе Миков. По думите му вътрешната криза в левицата не е заради предстоящите избори, а заради опитът да се контролира всичко и да се взимат еднолични решения.

Според Миков напускането на Жельо Бойчев също е станало повод за напрежение при социалистите. "Има всякакви версии, известна е близостта му с Румен Овчаров например. Със Спас Панчев е същият случай. Не е ясно защо си тръгна, ясно е, че БСП свива своите съюзници", подчерта още той.

Жельо Бойчев напуска ръководството на ПГ на БСП
Обновена

Жельо Бойчев напуска ръководството на ПГ на БСП

Причините за напускането са лични

Миков намира вота на недоверие за провал. Причината - вотът не е породил онази нагласа за нужда от промяна в сектора и не затвърди убеждението, че БСП е алтернатива.