Българската социалистическа партия няма да подкрепи проектокабинет с втория мандат между ГЕРБ и ПП/ДБ. Това заяви на брифинг в парламента лидерът на БСП Корнелия Нинова.

"Не сме получили покана за преговори. И многократно сме заявявали - нямаме място в такава коалиция, коалиция на омертата, на страха, на имунитетите, коалиция, която цели да спаси Бойко Борисов от правосъдие и да удовлетвори стремежите за власт и пари на ПП/ДБ. Ако съставят правителство, ще гласуваме против", каза тя.

Изказването си Нинова започна с осъждане на случилото се в пленарна зала - сблъсъкът между депутати от ПП/ДБ и "Възраждане" - това била една от най-срамните сцени в историята на българския парламент. "Две кохорти се обвиниха взаимно в национално предателство".

БСП не се кланяло на никое посолство и предлагало трети път за развитие на България - "Предлагаме единствено българския национален интерес, предлагаме мъже и жени отговорни, които могат да казват "не" и на Изток, и на Запад. Уверявам ви, че българският национален интерес може да бъде защитаван, стига да има наистина отговорни политици."

"В този екстремизъм, уговорки на всяка цена с мафия, за правителство на омертата, за спасяването на Борисов, не се чу нито дума с грижа за хората. БСП сме единствената, която в тези размирни няколко седмици не само постави въпроса за грижа за хората, но и свърши работа", отсече соцлидерката и подчерта - БСП се разграничава от случващото се в парламента.

Попитана от News.bg дали е готова за третия мандат и дали ще има предложение за кабинет, Нинова отказа да коментира в конкретика. "Изчакайте да видим как ще се развият нещата с втория, тогава ще отговорим."

Нинова за кабинет Денков-Габриел: Коалиция, сглобена от омерта и желание за власт

Нинова за кабинет Денков-Габриел: Коалиция, сглобена от омерта и желание за власт

Не може да имаш морал на ротация