На съвместен брифинг, втори за последните 24 часа, излязоха пред медиите столичната организация на БСП с председател Иван Таков и новата лява партия "Левицата" с председател Костадин Паскалев, който доскоро и беше член на БСП.

С това създадоха впечатление, че може би на предстоящите местни избори ще се явят заедно, а и може би номинацията ще бъде Ваня Григорова.

Самата Григорова е изборът на столичните социалисти, които вече проведоха конференциите си, а на 2 септември предстои и Градската конференция, обявиха вчера от БСП. Друго решение, което е взето от червените е да се търси "широка коалиция за местните избори в столицата". Не бяха посочи обаче партиите, които влизат или ще влязат в тази коалиция, а днес Иван Таков бе уклончив, че когато се вземе окончателно решение, тогава и то ще бъде обявено публично.

Редом с Иван Таков бе и Костадин Паскалев, председател на "Левицата", който обаче не се изказа по темата за изборите и кой ще е кандидатът на новата лява формация. Посочи обаче, че трябва да се даде отговор на дългогодишното дясно управление в столицата, както и на настоящата "сглобка".

Столичните социалисти си харесаха за кмет Ваня Григорова

Столичните социалисти си харесаха за кмет Ваня Григорова

Районните конференции на БСП в София дават пълна подкрепа

Лидерът на "Изправи се, България" Мая Манолова остава безмълвна по темата, като до този момент само от нейната формация имат номинация - гражданския активист Никола Вапцаров. Но и неговата номинация не бе обявена като обща на "Левицата", а като предложение на "Изправи се, България".

Манолова лансира Никола Вапцаров за кандидат на лявото за София

Манолова лансира Никола Вапцаров за кандидат на лявото за София

Призовава за обща лява кандидатура, която да се изправи срещу дясната омерта за София