Структурите на БСП в София дават своята пълна подкрепа за издигането на Ваня Григорова за кмет на столицата при широка коалиция.

Вече всичките 24 районни организации на социалистите в София са провели своите конференции и резултатът е ясен. Цялостният процес ще завърши на 2 септември, когато ще се състои Градската конференция. Още през юни членовете на Градския съвет на БСП - София приеха принципна позиция за явяване на предстоящите местни избори на 29-ти октомври в столицата във формат широка местна коалиция.

И според председателя на БСП - София Иван Таков явяването на местния вот с широка местна коалиция е единственият начин да спрат "сглобката" в София.

Решението е плод на колективния разум, демонстриран от членовете на БСП в София по време на техните районни конференции, се казва в прессъобщението. Иван Таков съобщава и за принципни договорки за сформирането на местна коалиция. Не се съобщава обаче за конкретни партии или организации.

Манолова лансира Никола Вапцаров за кандидат на лявото за София

Манолова лансира Никола Вапцаров за кандидат на лявото за София

Призовава за обща лява кандидатура, която да се изправи срещу дясната омерта за София

Припомняме, в края на юли месец "Изправи се България", формацията с лидер Мая Манолова, предложи Никола Вапцаров за обединена лява кандидатура за София. Формацията на Манолова е част от новата лява формация "Левицата". До този момент няма официална обща кандидатура, но вероятно е именно Вапцаров да стане втора номинация в ляво за София.

Номинация до този момент имат и от ПП/ДБ - Васил Терзиев, както и от "Възраждане" - Деян Николов.