БСП- София формира единен ляв фронт срещу десните за местните избори, обяви председателят на социалистите в столицата Иван Таков.

През последните седмици Таков е провел разговори с различни партии, коалиции и обединения от целия спектър на лявото пространство и е доволен от резултата.

"Ако се върнем назад във времето, през 2013-та в "Коалиция за България" имаше 16 партии, припомни той. С почти всички от тях е провел срещи с цел да направят това, "което десните не могат".

Лидерът на БСП - София обясни, че на последното заседание на Градския съвет единодушно е било решено в столицата социалистите да се явят на местните избори с местна коалиция и е получил мандат от членовете да проведе разговори с други леви партии, коалиции и обединения.

Таков се надява с тази коалиция да започне голямото ляво обединение.

По думите му Ваня Григорова има номинации за кмет на София в почти всички вече проведени районни конференции. "Съвсем естествено, като председател на Градския съвет, и моята кандидатура е издигана", изтъкна той.

Според него обаче Ваня Григорова би била най-подходящият кандидат за кмет на София на лявото обединение.

Управлението на ГЕРБ-СДС в столицата през последните 4 години е мандат на пропуснатите възможности, подчерта Таков. И добави- с лявото обединение и Ваня Григорова всички заедно можем да защитим интереса на работещия софиянец, да представляваме всички граждани, да направим така, че хората да имат равен достъп до обществените блага.

"През последните повече от 30 години едрият бизнес в София постоянно си имаше представителство в лицето на управляващите десни партии. Време е столицата да има управление, което да работи за благото на хората, а не за задоволяване на интересите на шепа политици и свързаните с тях фирми. Време е да възстановим справедливостта в града ни", допълни лидерът на БСП-София.

Бивши партийци търсят нови пътища за ляв фронт без връщане назад

Бивши партийци търсят нови пътища за ляв фронт без връщане назад

Те се обявяват за широк ляв фронт, "защото социализмът има почва у нас"