Корнелия Нинова от БСП се срещна с бивши министри, зам.-министри и общественици в хотел „Рила". Тя обясни, че т.нар. среща на поколенията е по повод празника 9 септември.

На срещата присъстваха Любен Гоцев, Григор Стоичков, Георги Йорданов, Благовест Сендов, Георги Атанасова и др. Корнелия Нинова сподели, че е приела поканата им, за да изкаже уважението си към тях.

Тези хора са част от строителите на съвременна България и сред тях има бивши ръководни кадри на всички нива на управлението в годините, когато наистина се е изграждала България", заяви Нинова.

Тя посочи, че обикновено диалогът с тях прераства и в дискусия за настоящото управление на страната, за икономиката, строителството и много други теми. По думите й ветераните са изключително компетентни по тези теми, разговорът с тях е полезен и от тях могат да се черпят много идеи.

Корнелия Нинова припомни и че, когато БСП са били в управлението, част от тези хора са участвали в екип в Министерство на икономиката и са помагали по въпросите за външната търговия.

Корнелия Нинова се извини за близо едночасовото закъснение и обясни, че преди да дойде на срещата е била в парламента, където са били вкарани нови точки в дневния ред - докладите на прокуратурата и на ВАС за 2009 година.

Тя коментира и исканията за вот на недоверие към правителството, като отново припомни, че има няколко теми, които могат да бъдат причина за такъв вот.

Консултациите по този въпрос продължават, насочени са към обединяване на БСП и ДПС около една тема, обясни още депутатката.

На въпрос дали БСП получават очакваната подкрепа от страна на ДПС Нинова заяви, че принципно партията на Доган се е обявила в подкрепа на вот на недоверие и за провеждане на процедурата му преди обсъждането на бюджет 2011 г.

По думите й ако сроковете бъдат спазени и се достигне до консенсус, вотът на недоверие ще бъде внесен до края на септември, тъй като правителството се е ангажирало, обсъждането на Бюджет 2011 да започне тогава.