БСП внася сигнал в КЗП и КРС с искане да се разследва дали мобилните оператори не създават пречка пред свободната конкуренция. Това обяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в Партийния дом. Повод за сигнала е вдигането на цените на мобилните оператори и липсата на намеса по темата от страна на държавата. Искаме да има държава, каза тя. Очевидно правителството не може и не иска да предприеме действия, смята още Нинова. Не можем да оставим хората без никаква защита, притеснена е социалистката.

Нинова е убедена, че има начини как да се променят договорите, затова и подозира властта в див лобизъм в полза на телекомите. Самите договори с мобилните оператори са абсолютно неравностойни.

Иначе това е заробване на потребителите, категорична е Нинова. Потребителската тема става изключително важна и приоритет номер едно за левите.

А за критиката на лидера на ГЕРБ, че предишните не са сменили регулаторите Нинова каза, че Борисов страда от амнезия, и посочи за пример смяната на в КЗП.

Лидерът на БСП коментира и казуса с бъдещата визита в САЩ. Отношенията в сглобката й приличали на спор кой е по-близък до сърцето на партньора. Бойко Борисов приличал на ревниво девойче, според нея.