"Вятърът на промяната" поведе шествието на левицата по случай 1 май и откриване на предизборната кампания за ЕП.

Стотици социалисти се събраха пред храм-паметника "Св. Александър Невски" с призив "Искаме европейски доходи". С бурни възгласи бе посрещнат лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Социалистите развяваха трибагреника и партийното знаме. Викове "Победа" и "БСП" огласиха площада. Шествието на левите се отправи към сградата на КЕВР. Викове " Оставка" и "Мафия" екзалтираха левите. Социалистите запалиха и факли. От здравния синдикат "Защита" посрещнаха шестващите социалисти пред президентството.

Според левите премиерът Бойко Борисов се е скрил в кабинета си и се страхува. Той искал справедливост само за себе си, не за всички българи. Правителството пък водело държавата към пропаст.

България вече не е обетована земя на журналистиката, негодува Йончева

България вече не е обетована земя на журналистиката, негодува Йончева

По свобода на медиите сме сравними с Африка, убедена е тя

Водачът на листата Елена Йончева приветства левите. Дойде време България да поведе новата битка за своето достойнство и свобода, изтъкна тя. По думите й сме 12 години член на ЕС и сме далеч от общността. Борисов вкара България в кьошето на Европа, смята Йончева. Премиерът щял да ни изкара от ЕС.

В България 10 години управлява бандата на Бойко, подчерта социалистката. Общините са се превърнала във феодални владения, по мнението й. Работещите българи са превърнати в работещи бедни, категорична е тя. Здравеопазването се е превърнало в бизнес или акт на милосърдие, посочи още Елена Йончева. Медиите били мачкани. Където няма свободни медии, се настанява диктатурата. Властта вадела голямата бухалка срещу тези, които вадели корупционните схеми.

Борисов вади голямата бухалка, така, както през 90-те е вадел малката бухалка, каза още водачът на червената листа. Българите се превръщали в белите роби на ЕС, по мнението й. Ние даваме алтернатива, защото такава има, отсече Йончева. Тя обещава да възроди българското село. Правителството унищожавало малките и средни стопанства и затова селата ни приличали на села в състояние на война.

Йончева сравни Борисов с боса на Коза ностра

Йончева сравни Борисов с боса на Коза ностра

Проблемът в България - 11 млрд. лв. годишно грабеж

Левицата ще победи на тези избори, защото всеки авторитарен режим си отива, закани се още червената депутатка. Лидерът на БСП Корнелия Нинова посочи, че хиляди гледат и слушат социалистите. Управляващите подават оставки, но остават с апартаменти, защото имат апартаментен морал, подчерта Нинова. Тя подчерта, че хората в Ямбол на ръце качват болните в болницата. Цветанов го качва луксозен асансьор директно в лъскавия му хол, критикува червеният водач.

Бездушието уби солидарността, недоволна е тя. Лидерът на социалистите припомни "Приказка за стълбата" на Христо Смирненски. Те не по стълба се качиха, с асансьори излетяха и там от високото виждат, че народът живее добре", посочи тя. БСП е единствената, която може да победи ГЕРБ и да сложи началото на промяната, по мнението й. "Ние не сме идеални. Знаем го. Но ние три години се борим срещу статуквото, срещу задкулисието, срещу модела на прехода", изтъкна Нинова.

Борисов превърнал България в бедна турска провинция

Борисов превърнал България в бедна турска провинция

Йончева недоволна, че ставаме все по-енергийно зависими от Турция