"Не виждам как може направим коалиция с ГЕРБ и ДПС след предсрочните парламентарни избори на 2 април." Toва заяви депутатът от БСП Борислав Гуцанов пред БиТиВи.

По думите му хартиената бюлетина не е върната заради резултатите на БСП, а в името на това всеки избирател да има правото и възможността да гласува така, както той прецени.

Той е доволен, че Народното събрание все пак е събрало нужните гласове за увеличение на минималната работна заплата на 850 лв. от догодина. БСП са настоявали за това в продължение на години и е твърде несериозно да се говори, че социалистите се опитват да се харесат на избирателите си за предсрочните парламентарни избори на 2 април, обясни Гуцанов. Припомняме, че не толкова доволна бе лидерът на БСП Корнелия Нинова вчера след гласуването.

В парламента БСП се стремели да не допускат действия, които не биха допринесли до нищо добро за държавата. Като пример Гуцанов посочи военната и военнотехническата помощ за Украйна, както и обявяването на Гладомора за престъпен.

Защо президентът Румен Радев не наложи вето за даването на военни оръжия на Украйна, запита Гуцанов, който разкритикува работата на служебния кабинет на Гълъб Донев. След като Радев не наложи вето, БСП заедно с "Възраждане" внесоха жалба в Конституционния съд.

48-то Народното събрание пропусна много възможности и излезе от реалния живот в страната, посочи Гуцанов и добави, че дори и министрите социалисти в служебния кабинет не изпълнявали политиката на социалистите.

Костадинов не изключи сътрудничество с БСП в следващ парламент

Костадинов не изключи сътрудничество с БСП в следващ парламент

Възраждане сезира КС относно решението да се построят нови два реактора в АЕЦ "Козлодуй"