За БСП няма значение кой ще е следващият служебен премиер - това си е решение на президента Румен Радев. Това заяви председателят на парламентарната група на БСП Борислав Гуцанов пред журналисти в Партийния дом.

За БСП е важно изборите да бъдат честни, почтени и служебният кабинет да не си позволява да се намесва в изборния процес.

Гуцанов счита, че е добре служебният премиер Димитър Главчев, ако остане на поста си за втори мандат, да бъде равно отдалечен от всички политически партии и да няма пристрастия в изборния процес.

На въпрос участвала ли е БСП в разговор с други политически партии в тайни срещи за сваляне на председателя на 50-ото Народно събрание Рая Назарян, Гуцанов заяви, че единствените срещи, в които е участвала БСП, са разговори за съставяне на правителство с третия мандат.

Атанас Зафиров не отрече за тайна среща между ИТН, БСП, ПП-ДБ, ДПС без Пеевски и "Възраждане"

Атанас Зафиров не отрече за тайна среща между ИТН, БСП, ПП-ДБ, ДПС без Пеевски и "Възраждане"

ако е имало среща, то тя не е била в контекста за сваляне на председателя на НС

Борислав Гуцанов посочи, че третият мандат е трябвало да бъде използван по-разумно в разговори с парламентарни и извънпарламентарни партии. Той съжалява, че не е съставено правителство с последния трети мандат, което показва сериозен политически дефицит.

Припомняме, че в свое интервю временният председател на БСП Атанас Зафиров не отрече, макар и да не потвърди за срещи с тема сваляне на Рая Назарян, което стана и повод ГЕРБ да повишат тона по време на срещата си с "Има такъв народ" за съставяне на правителство с третия мандат. От друга страна твърденията за такива срещи идват преди всичко от ГЕРБ и ДПС, а другата страна отрича смяната на председателя на парламента да е в дневния им ред.

Суматоха кой да бъде следващият служебен премиер

Суматоха кой да бъде следващият служебен премиер

ПП бърза да предложи алтернативен премиер на Радев?